Julius Krechting | SEO, een bijzonder uitgebreid begrip
30388
post-template-default,single,single-post,postid-30388,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

SEO, een bijzonder uitgebreid begrip

SEO, een bijzonder uitgebreid begrip

De voorbije jaren is er heel wat veranderd in het online landschap. Tot enkele jaren geleden was het in principe vrij eenvoudig mogelijk om zelfs met een relatief eenvoudige website de beste posities in de zoekresultaten in te nemen. Tegenwoordig is dat ondenkbaar. Dit bewijst in één klap waarom het zo belangrijk is geworden om een doorgedreven SEO toe te passen. Alleen door het zo zoekmachine vriendelijk mogelijk maken van je website is het dan ook mogelijk om jouw concurrenten op het internet steevast een stap voor te blijven. Wil jij graag te weten komen hoe dat in de praktijk precies in zijn werk gaat? Dan is het de moeite meer dan waard om even de informatie door te nemen welke op deze pagina is terug te vinden.

             Welke verschillende vormen van SEO bestaan er?

In principe bestaan er vandaag de dag twee verschillende vormen van zoekmachine-optimalisatie. Wanneer er SEO-werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd moet er dan ook een keuze worden gemaakt tussen:

 

  1. On-page SEO;
  2. Off-page SEO ook wel linkbuilding genoemd;

 

In het meest optimale geval wordt er geen keuze gemaakt tussen beide vormen en worden ze gewoon allebei uitgevoerd. Het is namelijk compleet onjuist dat de ene vorm van SEO de andere vorm (compleet) kan vervangen. Wel is het zo dat in eerste instantie alles op je website in lijn moet liggen met de vooropgestelde eisen van de belangrijkste zoekmachines. In het bijzonder Google heeft door de jaren heen een enorm uitgebreid en complex algoritme uitgewerkt welke alleen de meest waardevolle websites beloont met de beste posities in de zoekresultaten. Ben je er in geslaagd om op vlak van on-page SEO alle vooropgestelde eisen in te lossen? Dan zal er nog stevig aan linkbuilding moeten worden gedaan.

             Wat maakt SEO tegenwoordig zo belangrijk?

Het is ongelofelijk dat er nog altijd webmasters zijn die het belang van een doorgedreven SEO onderschatten. Naarmate het internet ouder is geworden spreekt het voor zich dat er steeds meer websites en webshops op zijn verschenen. Dit heeft er logischerwijs voor gezorgd dat ook de concurrentie tussen de verschillende partijen aanzienlijk is toegenomen. Iedereen wil dan ook graag de belangrijkste posities in de zoekresultaten innemen, maar dat is natuurlijk niet mogelijk. Elke positie kan immers slechts één keer worden geclaimd. Wil jij er voor zorgen dat jij degene bent die dit kan doen? Dan zal je niets anders kunnen dan volop de kaart van zoekmachine-optimalisatie te trekken.

             Echt doorgedreven SEO vergt permanente aandacht

Tot slot is het optimaliseren van je website op vlak van SEO niet iets wat je slechts één keer moet doen. Het is perfect mogelijk dat je website vijf jaar geleden perfect wist te voldoen aan de vooropgestelde eisen op vlak van SEO, maar de kans dat, dat ook tegenwoordig nog zo is, is toch echt wel erg klein. Wil jij er dus met andere woorden zeker van zijn dat je, je concurrenten blijvend een stap voor kan blijven op het internet? Dan zal je permanente aandacht aan het SEO-aspect van je website moeten besteden. In het bijzonder het blijven verzamelen van relevante links voor je website is iets wat je niet uit het oog mag verliezen.

 

Meer over SEO lees je in het artikel op Citrixsolutionday.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.